Hitta gym nära där du bor!

Gymmet är viktigt. Var det ligger är lika viktigt. Att behöva resa långt är inte så kul dock värst av allt så kan det tära på motivationen. Istället för att träna religiöst så behöver man istället behöva tänka på transportmedel, färdmedel och bil. Att cykla eller promenera till gymmet är inte något negativt i sig dock kan det vara bättre för rutinen att träna någonstans nära—istället för längre bort—då man på så vis håller schemat och höjer sannolikheten att man håller sig till rutinen.

Dock finns det fördelar med att träna lite längre bort, också. Man kan till exempel slippa träffa folk man känner på gymmet om man föredrar att träna ensam. Eller så kanske det finns ett gym nära ens egna jobb som man föredrar att träna i. Oavsett vad anledningarna kan vara så finns det både för- och nackdelar med att träna lite längre bort. I detta inlägg listas några av dessa så du kan bestämma dig om vad som passar just dig och din situation.

Fördelar med att träna nära hemmet

Som tidigare nämnt så finns många fördelar med att träna i ett gym nära hemmet. Det självklaraste är att gymmet som sagt är nära hemmet och man slipper på så vis behöva tänka på transportmedel. Alternativt så kanske det är så pass långt ifrån att man helt enkelt kan cykla till gymmet på någon kvarts tid. Detta räknas inte som allt för nära hemmet, men inte heller allt för långt bort och kan vara ett väldigt bra sätt att komma igång innan man till slut lyfter vikterna som finns i gymmet.

Fördelar med att träna längre bort

Ens jobb kanske befinner sig utanför staden där man bor och jobbet kanske har ett eget gym. Så fort man slutar kanske man hellre väljer att passa på att träna på jobbets egna gym och på så sätt slippa köpa ett separat gymkort, slippa tappa formen utan man är klar med jobbet och kör därefter ett gympass innan man till slut beger sig hemåt och kan dega resten av dagen.

Alternativt så kanske man vill komma bort ifrån allting och fokusera endast på gymmet. Problemet är då att man behöver tänka på transportmedel. Önskar man träna i en annan stad så kan det vara bra att då investera i en billig och prisvärd bil, för att ta sig till och från gymmet på ett kostnadseffektivt sätt.

Jämför då billån med hjälp av Finansis och se till så att du hittar just det billån som passar den bil du önskar att köpa. Gå därefter vidare och köp bilen. Helt plötsligt har du nu ett kostnadseffektivt sätt att ta dig till och från gymmet. Bege dig nu till gymmet och träna, kanske till och med passa på att luncha i någon restaurang nära gymmet. När du är klar så kan du ta dig hem igen och dega. Kruxet med ett sådant pass är att man måste hålla motivationen uppe och orka köra en bit endast för att gymma och sedan köra hem igen. Om detta är värt det får man rådgöra själv.

De flesta föredrar ett gym nära hemmet—men har man tillgång till rätt bil så kan det inte vara allt för dumt att träna i en annan stad.

Välj det metod som passar dig bäst. Viktigast är att man gymmar—hur är en fråga bara en själv har svaret på.