Hålla formen under semestern

Många som regelbundet tränar vet av känslan att önska hålla formen när man är på semester. Den tid de flesta tar åt att avnjuta solen och jobba på brännan går istället åt att tänka på vad man bör äta, vad man inte bör äta, lathet som resulterar i minskad vikt eller att man hamnar ur form. Att hålla formen under semestern är oerhört viktigt vilket är varför majoriteten av stora hotell idag har inte bara gym man kan träna på utan även simhallar och andra platser för diverse aktiviteter. Vill man hålla igång så är det viktigt att göra det även under semestern då det annars kan innebära borttappad tid och även ångest över den tid man lagt ned hemma, bara för att förlora den under semestern.

Man ska inte behöva välja mellan semester och träning. Därför är det viktigt att hålla igång under semestern.

Hur gör man

Det första är att hålla sig till en rutin. När vaknar man var morgon? När passar det att besöka gymmet? Kan man hålla sig till sitt vanliga rutin eller kan man enkelt hålla sig till en ny rutin under semestertiden?

Vad är det för semester man valt att gå på? Har man valt en semester som innebär turism och en massa gående och rörelse kan detta resultera i svårigheter med att hålla sig till en träningsrutin. Sådana semestrar innebär oftast mycket rörelse och motion. I sådana fall kan det vara OK att ta en paus från träningen i några veckor. Valde man en semester som innebär mycket lathet och solande på en resort kan det vara bra att hålla sig till en rutin och till sitt träningsschema.

Att välja rätt semester

Beroende på hur allvarligt man tar sin träning—där det i vissa fall är viktigare än i andra, exempelvis om man utövar en sport och inte har råd att ta några lata semesterdagar så kan det vara smart att planera sin resa på ett sätt så att man inte påverkar sin träning. Vissa väljer här att boka rum på lite större hotell där gym finns tillgängligt eller träningsanläggningar för diverse motion.

Om semesterkassan inte räcker för den optimala semestern man är ute efter kan det vara smart att låna pengar till semestern då det kan innebära en lyckad eller misslyckad semester. Om endast lite pengar är kvar för att fullända semestern ska man inte kompromissa den på grund av otillräckliga finansiella resurser, utan man kan istället låna det som är kvar och därefter betala tillbaka lånet efter nästa löning eller dylikt.

Slutord

Vikten av att hålla igång är väldigt stor och semestrar kan rubba schemat. Om man känner sig säker med sin rutin dock behöver man inte tänka på träningen under semestern. Känner man att träningen kan komma att ta en smäll om man beger sig på en semester kan det vara bra att träna under denna. Det skadar inte och träning tar oftast inte mer än någon timma. Efter träning är det dubbelt så härligt att njuta av solen eller hoppa direkt in i poolen.

Se till så att resan planeras så kommer du snabbt att märka att träningen inte alls behöver påverkas och man kan semestra lite hur man vill utan någon som helst ångest.